Rating The Dark Knight Rises (2 DVD)

Total rating: 5 Average rat.:  Last Post:4.2.2019
The user of the e-shop jirilex | 4.2.2019 13:39

Packing  
Balení je v pořádku od film areny s balením nemám problém. Vše nepoškozené a pěkně zabalené, dokonce až moc.

Video  
Moc pěkně řečený ušiska kočičí ženy, jak kdyby se za kostým styděla. Doháněla výkonem a postavou. Kostým padoucha příšerný. Prostředí dost podobně. Strašně rychle se s metropole stali trosky a pod. Zbytek ok. Hlavní hrdina se povedl. Vozidla přehnaná, ale zajímavá technická myšlenka.

Audio  
Hudba nijak nenadchla. Zanikla v příběhu. Skladba je to určitě perfektní. Takže nebudu nijak rozebírat.

Bonuses  
Bonusy jsem ještě neviděl. Většinou ani nejsou v češtině, takže se nedívám ani potom. Doporučuji maximálně pro nadšence.

Verdict
Nelíbí se mi současný trend hrdiny úplně zničit, dostat na dno a ještě dál. Pak je zvedat, aby udělali to samé co předtím, bez jediného přínosu, poučení a zlepšení.
Bez heské holky, by byl příběh o ničem. Jen pro fanoušky.
Policisti jak za úplné blbce i proti běžným postupům. Armáda podobně.
Poučení s příběhu jediné. Najít si holku a neobětovat úplně všechno.

   
becanmar | 12.8.2014 11:54

Packing  
Vnější přebal je pěkný, škoda, že už u dalších várek nejsou rukávky, ale asi první majitelé jsou správně ohodnocení.

Video  
Obraz odpovídá možnostem zobrazení na nosiších DVD, proto bych řekl, že je zde optimální, i když nenadchne.

Audio  
Podobné i u zvuku. V rámci DVD naprosto v pohodě, bohužel jako na blu.ray to není. Také ale nikterak neurazí.

Bonuses  
V bonusech se vyřádí určitě každý, jejich pořádná nálož, zde není co vytknout, je to prostě paráda. Jen tak dál.

Verdict
Završení trilogie je sice sporné, někomu se líbí, nekomu ne, na druhéí straně nebudeme mít přece ve sbírce pouze první dva díly.

   
kobrahokej | 27.7.2013 19:41

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Zakončení trilogie mě v kině uchvátilo a na DVD tomu nebylo jinak. Balení obsahuje velmi povedený rukávek, který se krásně leskne. Na disku s filmem je pohyblivé menu, na které jsem se díval několikrát za sebou. Bonusový disk mě příjemně překvapil, nechybí snad žádný bonus z blu-ray, celkem tam jsou skoro tři hodiny bonusových materiálů.

   
Const.ex | 17.6.2013 19:53

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
FILM: Epické ve všech ohledech! - 5/5

DVD: Obraz a zvuk OK (ničím nepohorší, ale ani vysloveně nenadchne). Co je ale potěší, je návrat pořádné bonusové nadílky jako měl Batman začíná, protože Temný rytíř v bonusovém obsahu na plné čáře zklamal. Na bonusovém DVD je spousta zajímavých krátkých dokumentů o vzniku tohoto filmu a jako třešnička na vrch skoro hodinový perfektní dokument o nejlepším autě ze všech - Batmobilu. - 5/5

   
Logan | 25.11.2012 14:02

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Harvey Dent je již několik let mrtvý, ale jeho odkaz legálního ochránce spravedlnosti v Gothamu žije dál. Batman, kterého většina obyvatel považuje za Harveyho vraha, se stáhl na dobrovolný odpočinek. Stejně tak milionář Bruce Wayne, vystupuje mezi lidi sporadicky. Nyní však přichází chvíle, kdy bude potřeba oprášit kostým, nastartovat Batmobil a vydat se na průzkum nočního Gothamu. V městě se objevil Bane, nebezpečný terorista mezinárodního formátu. Ulicemi se také prohání akrobaticky nadaná zlodějka Selina, rozehrávající svou vlastní hru. Mezitím Bane rafinovanými kroky odstaví Bruce od majetku, a vyláká netopýra ze své tajné skrýše. Řadu let zahálející Batman však nemůže obstát před brutální Baneovou silou a je, poprvé za svou kariéru, fyzicky i psychicky poražen. Ukáže se, že zlomení Batmana byl však pouze dílčí úkol. Hlavním Baneovým cílem je samotné město Gotham a potrestání jeho obyvatel za hříšný život. Zraněný Bruce tak musí napnout všechny síly, aby se dostal zpět do formy a pokusil se Baneovi zabránit v jeho vražedně-destruktivním plánu. Nebude to mít rozhodně lehké a jeho úsilí mu neulehčí ani stíny protivníků z Batmanovi minulosti, které natahují své spáry ze záhrobí.

Režisér Christopher Nolan zakončil svou Batmanovskou trilogii ve velkém stylu. Všichni zúčastnění herci se se svými postavami rozloučili více než důstojně. Škoda, že se z pochopitelných důvodů do děje nevrátil plánovaný Joker. Terorista Bane je však více než spolehlivá náhrada. Tom Hardy dokázal pomocí hlasu a fyzického herectví stvořit jednu z ikonických postav filmových záporáků. Nápaditě a skoro nenápadně je do děje zapracován Batmanův parťák Robin. Nedělitelnou součástí podmanivosti filmu má i vynikající a velkolepá hudba Hanse Zimmera. Jedná se určitě o jeden z nejlepších filmů roku, a proto mu jistě rádi odpustíme drobné nedostatky v ději a logice.

DVD vychází v České republice v distribuci společnosti AQS, - divize MAGIC BOX a to ve dvoudiskové edici. Disk obsahuje opravdu kvalitní, čistý a někdy až burácivý anglický, český a ruský zvuk Dolby Digital 5.1 a anglický zvuk Dolby Digital 2.0. Kupodivu Baneův dabing nedopadl vůbec hrozně, ale není nad originální hlas Toma Hardyho. Film je podpořen titulky českými, anglickými, tureckými a hebrejskými titulky. Obraz je ostrý a přehledný i v tmavých scénách. Formátu obrazu je 16:9 (2.40:1).

Bonusovým materiálům je věnovaný celý druhý disk, na kterém lze nalézt:

- Krátký film věnovaný Batmobilům z celé Batmanovi historie od komiksů, seriálů, filmů od Tima Burtona až k tomu nejnovějšímu.
- 18 velmi zajímavých filmů o filmu věnovaných postavám, lokacím, scénáři, různým ikonickým scénám apod. Vše je komentováno tvůrci filmu i herci
- 4 trailery k filmu
- fotogalerie

Bonusy jsou podpořeny českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: David Novotný, Petr Oliva, Alexej Pyško, Jitka Ježková, Zdeněk Hruška, Kamila Špráchalová, Libor Bouček, Pavel Rímský, Jiří Dvořák, Luděk Čtvrtlík, Radek Hoppe, Zbyšek Horák, Jolana Smyčková, Zbyšek Pantůček, René Přibil, Jiří Čapka, Antonín Navrátil, Ladislav Cigánek, Bohdan Tůma, Pavel Soukup, Filip Jančík, Miroslava Součková, Ludvík Král, Jakub Nemčok a další.

Překlad: Silvie Šustrová
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Leoš Lanči
Dialogy a režie: Martin Kott

České znění vytvořila tvůrčí skupina Josefa Petráska.


- staka –