Rating Step Up Revolution (DVD)

Total rating: 3 Average rat.:  Last Post:5.10.2014
The user of the e-shop krtkuvsen | 5.10.2014 13:22

Packing  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonuses  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdict
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
stancus | 28.1.2013 13:20

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Na DVD jsem uvítal absenci ukázek na různé filmy. Menu je jednoduché, bonusy zde nenajdete...to mě ani v případě tohoto filmu nevadí.
Film samotný mě překvapil tanečními scénami a to musím říct, že toto téma zvlášť nevyhledávám. Myslím, že byly zdařilé. Na propracovaný příběh se zde nehraje, ale to jsem ani nečekal;-)

   
Logan | 20.1.2013 14:27

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Tanečnice Emily má touhu stát se součástí prestižní taneční skupiny. Přistěhuje se proto do Miamy, kde její bohatý otec a majitel hotelu, plánuje megalomanský stavební projekt. Na jednom mejdanu se Emily seznámí s tanečníkem Seanem, který je současně číšníkem v hotelu jejího otce. Mladí si hned padnou do oka a po počátečním oťukávání se skutečně sblíží. A to natolik, že jí Sean zasvětí do svého druhého života. Se svým přítelem z dětství založili taneční „gang“ The Mob. Tato skupina čas od času provádí na veřejnosti umělecké performance, čím si na jednu stranu získávají řadu příznivců a na druhé straně štvou prudérní a zkostnatělé Američany. Svá vystoupení si natáčejí a umisťují na You Tube, kde se snaží nasbírat určený počet zhlédnutí, čímž mohou vyhrát první cenu v podobě 100 tisíců dolarů. Emily se ke skupině inkognito připojí, aby si zlepšila svůj taneční výraz pro vysněný konkurz. Vše se však zašmodrchá, když vyjde najevo, že její otec hodlá strhnout domy, kde bydlí její noví kamarádi a na jejich místě chce postavit moderní hotelový komplex. Emily i Sean se tak dostávají do situace, kdy musí volit, jak se zachovat, jak přitom nikomu neublížit a jak to zařídit, aby vše dobře dopadlo, protože jsme v pohádce, která nemůže skončit jinak než happy endem.

Film je dalším z řady tanečních snímku řady Step Up, v České republice známé jako Let´s Dance. V těchto filmech jde stále znatelněji pozorovat rezignaci na smysluplnost děje a příklon k bombastičtějším a efektivnějším tanečním číslům. Což platí i o tomto díle. Taneční čísla jsou vskutku promakaná, efektní, mladí tanečníci jsou sympatičtí a talentovaní, tanečnice jsou talentované a proklatě sexy (možná nejvíce z celé série). Dějová linka je jen tak na propojování performancí a krize, která musí přijít, aby se pak mohli všichni usmířit, je tak moc nelogická a dětinská, až to kroutí ušima. Nic méně je to tanec, o co tu jde a ten je na nasnímaný přehledně a na jedničku, takže co...? V malinkých rolích se vrátí i některé postavy z předešlých dílů, což potěší.

DVD vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje čistý anglický, český a maďarský zvuk Dolby Digital 5.1 a anglický zvuk 2.0. Ze začátku mi dialogy přišly trochu duté, ale pak jsem si na to buď zvykl anebo to přestalo. Každopádně hudební stopa je čistá. Film je podpořen českými titulky. Obraz je v pohodě, ostrý, se sytými barvami. Formát obrazu je 16:9. Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Filip Švarc - Ryan Guzman (Sean), Terezie Taberyová - Kathryn McCormick (Emily), Jan Maxián - Misha Gabriel Hamilton (Eddy), Pavel Rímský - Peter Gallagher (Anderson), Jana Mařasová, Milan Slepička, Regina Řandová, Svatopluk Schuller, Eliška Nezvalová, Ivo Novák, Otakar Brousek ml., Kateřina Velebová, Libor Terš, Radana Herrmannová, Petr Gelnar, Tereza Těšitelová, Bohdan Tůma a další.

Překlad: Lidmila Hrůzová
Dialogy: Ivan Kotmel
Zvuk: Matěj Večeřa, Jindřich Kravařík
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie českého znění: Martin Těšitel

Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové, studio Budíkov pro Bontonfilm 2012


- staka –