Rating Only God Forgives (DVD)

Total rating: 1 Average rat.:  Last Post:24.9.2013
Logan | 24.9.2013 19:45

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Drogový dealer Julian, který musel před trestem utéct do Thajska, se úspěšně zabydlel v Bangkoku. Vedle prodávání drog, provozuje sportovní halu na Muay Thai a pravděpodobně žije ve stínu svého zvráceného bratra Billyho. Právě po Billiho vraždě se roztáčí kolotoč krve, násilí a pomsty, který semele nejen Juliana, ale i jeho mafiánskou matku a další členy Bangkogského podsvětí. Za brutálním gejzírem přitom stojí vcelku nenápadný, o to více svérázný thajský policista, který se zvláštním požehnáním zákonných autorit, vykonává svou katanou krvavou spravedlnost.

Za snímkem Jen Bůh odpouští, stojí dánský režisér Nicolas Winding Refn (např. Barbar, Drive). Od jména režiséra se odvíjí i nálada snímku. Film se odvíjí ve velmi pomalém tempu, je plný symbolů a temné hypnotické atmosféry jako z filmu Davida Lynche. Vizuální stránka snímku je velmi stylizovaná, jednotlivé záběry jsou koncipovány jako samostatné psychedelické obrazy. Tomu odpovídá i zabarvení filmu, kdy převládá zejména červená a v menší míře i modrá. Snímek se nebojí ani násilí, které je opravdu syrové a přesvědčivé. S tímto obsahem jde ruku v ruce přesně padnoucí hudební doprovod. V tomto případě opravdu nejde o film pro každého, ale je to docela náročná podívaná. Herecké výkony se přesně zapadávají do formy vyprávění. Film si vychutnají zejména diváci, kteří se snaží dostat filmům až na dřeň, kteří nekloužou pouze po povrchu a nenechají se odradit výše uvedeným. Je potřeba také poznamenat, že text na obalu DVD je spíše matoucí a obsah filmu nastiňuje pouze volně a s několika nepřesnostmi. Znovu ale upozorňuji, že jde o hodně náročný snímek a fanynky Ryana Goslinga by měli k filmu přistupovat opatrně.

DVD Jen Bůh odpouští, vyšlo v České republice v distribuci společnosti JRK Kladno, s.r.o. Obraz je ostrý, se sytými barvami, což je dobře vzhledem k barevné stylizaci snímku. Formát obrazu je 16:9 (1.85:1). Zvuk je dobrý a lze si tak vychutnat povedený soundtrack. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky. Na disku nejsou žádné bonusy.

Na českém dabingu se podíleli: Filip Jančík - Ryan Gosling (Julian), Petra Hanžlíková - Kristin Scott Thomas (Crystal), Svatopluk Schuller - Tom Burke (Billy), Bohdan Tůma - Gordon Brown (Gordon), Jaromír Meduna, Jitka Ježková, Tomáš Juřička, Nikola Votočková, Pavel Soukup, Radek Hoppe, Martin Zahálka a další.

Produkce: Zuzana Špeciánová
Překlad a dialogy: Ivan Kotmel, Agentura K
Zvuk: Miloš Sommer
Režie: Karel Novák
Vyrobilo: Studio Soundwave pro Hollywood Classic Entertainment 2013

75 %


- staka –