Rating Dead Man Down (DVD)

Total rating: 2 Average rat.:  Last Post:11.2.2014
remedyy | 11.2.2014 09:11

Packing  
Klasická plastová DVD krabička, solidní obrázek jak zepředu, tak ze zadní strany, včetně vypsaného obsahu.

Video  
Z obrazu jsem byl uplně nadšen, pokud zůstanu u kritérií vztahujících se k DVD diskům. V BLU-RAY verzi musí být všechny ty barvičky a krev ještě mnohem sofistikovanější :-)

Audio  
Zvuk je klasicky skvěle zvládnutý, samozřejmě záleží primárně na tom, na čem si to pouštíte a jaké máte "zvukové" možnosti.

Bonuses  
Absolutní absence jakýchkoli bonusů je tristní, nicméně chápu, že podle aktuální módy se všechno cpe na BLU-RAY disky, takže se vlastně ani není čemu divit.

Verdict
Bylo to takové… nekonsistentní. Režisér původního zpracování Larssona si s sebou vzal Noomi Rapace, dostal lehce nadprůměrný scénář a pokusil se o jakousi gangsterku s romantickou linií. Ne, že by Colin Farrell nebo Noomi Rapace hráli špatně, to v žádném případě, ale už jen ten vlastní proces jejich sblížení a dalšího sbližování byl celkem podivný. Hlavní problém vidím v přístupu k látce a v tom, že Oplev zřejmě do poslední chvíle neměl jasno, co chce vlastně natočit. Jednotlivosti OK, některé akční scény dokonce výborné, ale celé to drží pohromadě velmi zvláštním způsobem.

   
Logan | 19.8.2013 18:06

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Content  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Viktor pracuje pro jednoho z gangsterských šéfů Alphonse. Když mu při jedné akci zachrání život, získá si jeho důvěru. A důvěra je věc potřebná. Alphonse dostává již několik měsíců znepokojující dopisy s podivnými vzkazy a kousky rozstříhané fotky. Také mu někdo likviduje chlapy, a tak Alphonse podezřívá nejen ostatní gangy, ale i své vlastní muže. Viktor se sice tváří jako loajální člen Alphonsovi skupiny, ale skrývá jedno velké tajemství. Jeho pečlivý plán se začne bortit, když naváže vztah se zajímavou sousedkou Beatrice, která ho ale na rande nepozvala také zrovna nezištně. Přes počáteční ostýchání Viktor Beatrice o sobě řekne vše a dokonce jí částečně zapojí do svého díla. Smyčka se však začíná stahovat a manévrovacího prostoru ubývá, a jestliže bude chtít Viktor uspět, bude muset improvizovat. Po té, co je Beatrice unesena, vrhá se do sebevražedné akce.

Snímek Pomsta mrtvého muže je žánrově poctivý thriller s mrazivou a tíživou atmosférou. Děj má sice místy pomalejší tempo, které ale vyvažují svižné a akční scény a především bezchybné herecké výkony. Zápletka o pomstě sice není nijak zvlášť objevná, ale způsob podání a natočení jí dostatečně osvěžuje, takže rozhodně nenudí. Filmu by sice slušel temnější konec, ale abych řekl pravdu, tak mě happy end docela potěšil.

DVD Pomsta mrtvého muže vyšlo v České republice v distribuci společnosti Bontonfilm, a.s. Disk obsahuje perfektní anglický a český zvuk Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky a českými titulky pro neslyšící. Obraz je dostatečně ostrý a čistý. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1). Na disku nejsou žádné bonusové materiály.

Na českém dabingu se podíleli: Filip Jančík - Colin Farrell (Victor), Filip Švarc - Dominic Cooper (Darcy), Jitka Moučková - Noomi Rapace (Beatrice), Bohdan Tůma - Terrence Howard (Alphonese), Jakub Saic - Luis Da Silva Jr. (Terry), Dana Černá, Radana Herrmannová, Pavel Rímský, Libor Hruška, Jaromír Meduna, Jiří Schwarz, Ivana Korolová, Tomáš Juřička, René Slováčková, Martin Zahálka, Sabina Laurinová, Marek Libert, Stanislav Lehký, Vojtěch Hájek, Petr Neskusil, Jakub Nemčok, Anna Nemčoková a další

Překlad: Jan Feldstein
Dialogy: Veronika Kernová
Zvuk: Michal Černík, Matěj Večeřa
Produkce: Markéta Kratochvílová
Režie českého znění: Martin Těšitel
Vyrobila: Tvůrčí skupina Markéty Kratochvílové ve studiu Budíkov pro Bontonfilm v roce 2013

70 %

- staka –