Rating Closely Watched Trains Digitally restored version Limited Collector's Edition - numbered Gift Set (Blu-ray)

Total rating: 9 Average rat.:  Last Post:5.10.2017
MarcX | 5.10.2017 12:40

Packing  
FilmArena Collection #0. Sběratelský FullSlip cover s potiskem, zobrazujícím hlavního představitele snímku, Václava Neckáře v roli Miloše Hrmy. Na přebalu lze nalézt taktéž český název filmu. Uvnitř balení se nachází Blu-ray digipack s bookletem a knihou k filmu. To vše uvnitř krásného šubru s holografickou samolepkou, na níž je uvedeno unikátní číslo edice. Potisk Digipacku je stejný s artworkem balení. Potisk Blu-ray disku s Václavem Neckářem je laděn do modrých tónů. Hodnocení 6/10.

Video  
Snímek disponuje obrazovým formátem 1,37:1, přičemž původně byl natočen v televizním formátu 1,33:1. Rozdíl v poměru stran je nepatrný a netřeba se obávat výraznějšího ořezu. Blu-ray disk Ostře sledované vlaky disponuje restaurovaným obrazem bez jakýchkoli artefaktů, nabízí tak vynikající filmový zážitek. Hodnocení 8/10.

Audio  
Originál: DTS-HD Master 1.0. Zvuk na základní možné úrovni. Je slyšet šum a praskání. Hodnocení 3/10.

Bonuses  
Film Ostře sledované vlaky disponuje českými i anglickými titulky. Bonusovým materiálem na disku je 8 krátkých filmů o celkové stopáži 00:55:44 hod. Všechny bonusy jsou ve formátu HD 1080p s českou titulkovou podporou. Hodnocení 7/10.

Verdict
Celkové hodnocení 6/10. Průměrně zpracované Blu-ray sběratelské balení. Výhodnost koupě: 1-300Kč = 95%, 301-400Kč = 85%, 401-500Kč = 70%, 501-700Kč = 50%, 701-900Kč = 25%.

   
john connor | 9.8.2015 04:32

Packing  
Číslované edice na náš trh přinášejí určitou prestige a za každou takovouto vydanou edici jsem moc rád.

Video  
Video kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Nezachytil jsem přítomnost vad.

Audio  
Audio kvalita je na velice dobré úrovni a jsem s ní celkově velice spokojen. Hodnotím pouze originální zvukovou stopu.

Bonuses  
Vždy potěší pokud je obsažen nějaký ten zajímavý bonus, ale zatím nebyl čas se na všechen v klidu podívat.

Verdict
Musím říct, že jsem s tímto vydáním opravdu velice spokojen a rád jsem zařadil tento titul do své kolekce.

   
Sdoom | 2.6.2015 23:43

Packing  
Nemyslím si, že lze edici s 336stránkovou obsáhlou knihou udělit jiné než plné hodnocení. Neskutečná paráda, zběžně jsem knihu prolistoval zatím a je tam k nalezení snad vše, co by diváka mohlo o Ostře sledovaných vlacích zajímat. Vedle toho máme samotný disk, který je umístěn v hezkém papírovém digibacku, který obsahuje navíc ještě dvojjazyčný booklet (CZ+EN). I samotný disk má dvě jazykové mutace, jen to menu mohlo být trošku nápaditější a ne jen statické bez hudby.

Video  
Paráda, je vidět, že si restaurátoři dali opravdu záležet, obraz je nesrovnatelný s tím, jak jsme mohli film vidět doposud.

Audio  
Nemohu za mono zvuk dát plný počet, nicméně remaster zvuku je snad ještě důležitější než u obrazu v tomto případě. Když jsem vlaky viděl poprvé, musel jsem se během filmu několikrát vracet, abych rozluštil, co postavy říkají. Tady je vše čisté a jasné, prostě paráda.

Bonuses  
Několik krátkých filmů a k tomu obsáhlá kniha, kterou nelze nezapočítat do bonusových materiálů. Víc toho asi člověk chtít ani nemůže. :-)

Verdict
Jsem opravdu rád, že jsem neváhal s předobjednávkou a jsem hrdým majitelem této ultralimitované edice. Po Hoří, má panenko a Všech dobrých rodácích další skvost do mé sbírky. Jen by to chtělo vyšší frekvenci restaurování, 1-2 filmy za rok je prostě málo, rád bych se dožil remasteru všech československých a českých filmů, které si to zaslouží. :-)

   
Aloman | 3.5.2015 15:50

Packing  
Balení s knihou je super. Disk měl být uložen jinak, toto je přímo katastrofa. Jakási papírová složka, v ní disk. který se velmi špatně nasazuje zpět. To zas někdo vymyslel nesmysl...

Video  
Film má skoro 50 let - a zrestaurování proběhlo na jedničku, paráda. Pustil jsem si vzápětí starší vydání na DVD a ten rozdíl je ohromující.

Audio  
Zvuková stránka je výborná, dialogy dobře slyšitelné, vše jak má být, i když zde ohromí především obraz.

Bonuses  
Bonusy zde jsou, ale jsou to "krátké filmy". Výběr těchto bonusů je vysvětlován v předmluvě. Samotným bonusem je parádní kniha, má cca. 330 stran, což je bonusů hodně a hodně.

Verdict
Geniální film, který prošel perfektním zrestaurováním. Balení mohlo být trochu povedenější, ale budiž. Kniha je super bonus.

   
The user of the e-shop Boris B. | 14.4.2015 12:05

Packing  

Video  

Audio  

Bonuses  

Verdict

   
The user of the e-shop Tomáš G. | 22.3.2015 19:59

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

   
Terabithian | 22.3.2015 13:25

Packing  
Plastový standard. Decentní vnitřní i vnější artwork, veškeré potřebné informace. Jen bonusy mohly být rozepsány podrobněji.

Video  
Špičková kvalita, která dává vyniknout nádherným záběrům kamery i děsivým detailům zmrzačených těl.

Audio  
Čistě zachycené dialogy, bezchybná slyšitelnost veškerých zvukových efektů a perfektně rezonující Zimmerův soundtrack.

Bonuses  
Na oscarový film slabší. Čtyřicetiminutový dokument o natáčení sice potěší, ale třeba audiokomentář režiséra navíc by mi vůbec nevadil.

Verdict
Jeden z nejpůsobivějších filmů roku 2013 na disku dotaženém ve většině ohledů. Nevyjde-li speciální sběratelská edice s dalšími doprovodnými materiály, nic lepšího neseženete.

   
The user of the e-shop Jiří M. | 22.3.2015 11:14

Packing  
Vcelku povedené,kvalitní materiál ale přeci jenom tak významný film by si zasloužil plech,už jenom proto že je to limitovaná 70 ti kusová (a ne 100) dárková edice.Klidně bych stovku přidal.Taky mi chvíli trvalo než jsem přišel na to že disk dostanu do molitanového úložiště pouze šroubovitým pohybem.

Video  
Netuším jestli se restaurují lépe barevné nebo černobílé filmy, ale tady se to vydařilo na jedničku.Hlavně že to nekolorovali.

Audio  
K zvukové stránce nemám námitek,Dělalo se co se mohlo.Díky panu Menzelovi za výstižné provedení Hrabalova básnického stylu.

Bonuses  
Nejdříve mě zamrzela absence dnešních komentářů, ale ty jsou vlastně v knize,která sama o sobě je unikum.A jakákoli přítomnost barvy by tento disk rušila.

Verdict
Až na ten plech skvělý počin.Jsem rád že se mi povedlo státi se jednim ze sedmdesáti majitelů tohoto skvostu.Dobře odvedená práce, kterou čas pouze zůročí.

   
becanmar | 19.3.2015 21:46

Packing  
Balení vypadá celkem solidně, knížku hodnotím také velmi pozitivně, ale ten obal samotného filmu mohl být dle mého názoru v klasickém plastovém amarayi.

Video  
Na to, jak je tento film starý se povedl remastering na výbornou. Obraz vypadá naprosto parádně, nelze vůbec srovnávat s DVD nebo televizí.

Audio  
Jedná se sice o DTS master ale pouze jednokanálový, ale musíme si uvědomit stáří filmu, ale škoda že nešlo aspoň dvoukanálové.

Bonuses  
Bonusy snad ani nemuseli být. Sice jde o celkovou porci 55 minut, ale jedná se o krátké filmy a ne přímo doplňky k filmu.

Verdict
Jsem velmi rád, že se mi k edici podařilo dostat, páč se jednalo o dárek pro pamětníka. Možná by šlo zvážit, zda ještě tuto edici nerozšířit, protože se po ní určitě zapráší.