Rating A Touch of Evil (Blu-ray)

Total rating: 5 Average rat.:  Last Post:30.10.2017
FilmFan24 | 30.10.2017 16:58 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Blu-tay s klasickou černobílou kriminálkou DOTEK ZLA je zabalené v klasické modré amaray krabičce s vkusným designem přední starny a vnitřním artworkem.

Video  
Studio Universal dbá na kvalitu svých Blu-ray disků a své katalogové tituly prezentuje v maximálně možné obrazové kvalitě.

Audio  
Studio Universal dbá na kvalitu svých Blu-ray disků a své katalogové tituly prezentuje v maximálně možné zvukové kvalitě. Originální zvukový mix v 2.0 DTS HD-MA je opravdu povedený a zachovává ducha doby. Český dabing je pro mě zbytečnost.

Bonuses  
DOTEK ZLA - Bonusy:

Probuzení zla k životu
Zlo ztracené & nalezené
Trailer
Komentář herců a producenta
Komentář producenta rekonstukce filmu

Verdict
Výborná kriminálka, která je skvěle zrežírovaná Orsonem Wellsem, který si sám zahrál jednu z hlavních rolí. Od prvního dlouhého záběru bez jediného střihu jsem tušil, že mě čeká famózní divácký zážitek. Ke kvalitám přispěly výborné dialogy a neotřelé záběry kamery.

   
Jose26 | 29.1.2015 20:06 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Klasický plastový blu-ray obal s povedeným vnitřním atworkem. Potisk disku odlišný od přední strany obalu.

Video  
Obraz v originálním poměru stran, tj. 1,85:1; obrazový přepis nejen vzhledem k době vzniku velmi dobrý.

Audio  
Zvuk je na tom podobně jako obraz – originální HD stopa solidní, český dabing pak snímek neobsahuje.

Bonuses  
Dva dokumenty víceméně mapují složité okolnosti vzniku filmu a jeho následnou rekonstrukci (bez českých titulků, alespoň však s anglickými) + audiokomentář.

Verdict
Povedená edice Wellesova „ztraceného a nalezeného“ opusu, a to jak obrazově, tak zvukově; nedoporučuji snad jen těm, kteří se neobejdou bez českého dabingu.

   
The user of the e-shop Petr D. | 4.1.2015 11:08

Packing  
Balení s vnitřním artworkem - velmi zdařilé. Motiv obrázku na čelní straně balení a na disku je odlišný.

Video  
Obraz je v dobré kvalitě, bohužel nebyla věnována přepisu taková pozornost, jakou by si film zasloužil - objevují se drobné kazy v obraze. Při dnešních technických možnostech se daly odstranit a vyčistit dokonale film. Přesto jsem s obrazem spokojen. Formát obrazu 1,85:1.
Na obalu je chybně uvedeno, že obraz je barevný. Film je samozřejmě černobílý, žádné kolorování se nekonalo.

Audio  
Zvuk je na disku uložen v angličtině DTS-HD Master Audio 2.0, titulky jsou přidány české i anglické.

Bonuses  
Bonusy v celkovém rozsahu cca přes 40 minut v DVD kvalitě bez podpory českých titulků. Možnost zapnout anglické titulky. Dále komentáře k filmu, ty už lze jen poslouchat v originále. Statické menu disku.

Verdict
Film-noir z roku 1958 režírovaný Orsonem Wellesem, který si také zahrál jednu z hlavních rolí po boku s Charltonem Hestonem a Janet Leigh. Restaurovaná a remasterovaná verze filmu. Žánr noir mám rád a děkuji tímto Bontonfilmu za to, že se u nás tento film na Blu-ray objevil. Chtělo by to i další filmy, např. s Humphrey Bogartem.

   
ladynka | 18.8.2014 18:18 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Obyčejná modrá krabička s pěkným obalem, odlišným potiskem disku a ještě lepším vnitřním obrázkem. Na disku je přítomna pouze tzv. rekonstruovaná verze.

Video  
Výborně remasterovaný obraz s přirozeným filmovým zrnem, i když možná není tak patrný jako u jiného přepisu. Přesto důstojná záležitost na dvouvrstvém BD.

Audio  
Původní zvuková stopa je povedená, i když nezní s nějakou výraznou hloubkou, ale přesto dostatečně silně a působivě dotváří atmosféru snímku.

Bonuses  
Dva bonusy plus trailer alespoň s anglickými titulky a také dva audiokomentáře, to je zkopírování bonusů z dvd vydání z roku 2008.

Verdict
Povedené vydání už jenom tím, že k nám tento snímek byl vůbec dovezený. Výborně remasterovaný obraz, navíc několik bonusů. Pro mě jde kromě Hodný, zlý a ošklivý o nejpříjemnější BD tohoto roku. Je fajn, že vycházejí i takovéhle starší snímky s českou podporou.

   
vorez | 8.8.2014 12:17 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Klasický plastak s vnitřním artworkem, za mě panuje s balením spokojenost

Video  
Další remasterovaný film ze stáje universalu, který opět odvedl skvělou práci a film tak o několik let omládl!

Audio  
Originální zkuvová stopa ve 2.0 , škoda, že studio nevytvořilo nový mix. Na durhou stranu si film zachovává původní atmosféru. Na disku nenajdete český dabing

Bonuses  
40 minut bonusů potěší, ale zamrzí absence českých titulků. Velká škoda

Verdict
Další povedený disk z řad remasterovaných titulů, který stojí za pozornost!