Rating Vampire Academy (DVD)

Total rating: 2 Average rat.:  Last Post:23.11.2014
The user of the e-shop krtkuvsen | 23.11.2014 13:23

Packing  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonuses  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdict
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................

   
Logan | 17.11.2014 17:04

Packing  
Obyčejný plastový obal je vložen do papírového rukávku, přičemž na obou je stejný obrázek vepředu i vzadu

Video  
Obraz je víceméně v pohodě, je dostatečně čistý i ostrý. Formát obrazu je 16:9 (2.35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardním DVD formátu. Jazyk je v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Ivana Korolová - Zoey Deutch (Rose Hathawayová), Terezie Taberyová - Lucy Fry (Lissa Dragomirová), Jakub Saic - Danila Kozlovsky (Dimitri Belikov), Michal Holán - Dominic Sherwood (Christian Ozera), Rozita Erbanová - Sarah Hyland (Natalie), Pavel Rímský - Gabriel Byrne (Victor Dashkov), René Slováčková - Olga Kurylenko (ředitelka Kirova), Jan Škvor - Cameron Monaghan (Mason), Vojtěch Hájek - Ashley Charles (Jesse), Jana Páleníčková - Sami Gayle (Mia), Jakub Jíra - Ryan Prescott (Nick), Zdeněk Maryška - Mark Lewis (kněz), Marcel Vašinka - Ramon Tikaram (Meisner), Zbyšek Horák, Bohuslav Kalva, Klára Sochorová, Petra Tišnovská, Kateřina Peřinová, Regina Řandová, Petr Burian, Jolana Smyčková, Radka Stupková, Bohdan Tůma a další.

Produkce: Zuzana Špeciánová
Překlad a dialogy: Drahomíra Kočová
Zvuk: Miloš Sommer
Režie: Martin Těšitel
České znění vyrobilo pro HCE Studio Soundwave v roce 2014

Bonuses  
Jediným bonusem je česky otitulkovaný trailer.

Verdict
Snímek natočený na základě série knížek pro dospívající děvčata, je určen především dospívajícím děvčatům. K mému velkému překvapení se ale nejedná o takový průšvih, jak by se mohlo zdát. Za prvé se film nebere vůbec vážně a je z něj cítit všudypřítomná nadsázka velmi blízká moderním nadpřirozeným TV seriálům (Ospalá díra, Grimm apod.). Za druhé herecké obsazení je překvapivě v pohodě. Zejména Zoey Deutch v hlavní roli se nemá vůbec za co stydět. Je to hlavně její zásluha, že jsem film dokoukal a že jsem si ho dokonce v rámci možností i užil. Zoey nejen že je v mnoha momentech neskutečně podobná Ellen Page, ale má i stejný hlas a podobný herecký projev, což jsou pro mě osobně kladné body. Jinak příběh je samozřejmě velmi inspirovaný Harry Potterem, akční scény jsou většinou nepřesvědčivé a děj se odvíjí s předem odhadnutelnými „zvraty“. Avšak přestože už to nikdy vidět nemusím, tak vzhledem k té nadsázce a Zoey Deutch byl pro mne tento film rozhodně přijatelnější než Stmívání, Divergence, Hostitel a podobné „holčičkovské“ záležitosti.

55 %