Rating Predestination (DVD)

Total rating: 1 Average rat.:  Last Post:27.12.2014
Logan | 27.12.2014 14:15

Packing  
Obyčejný plastový obal.

Video  
Obraz je bez chyb. Je dostatečně ostrý i čistý. Formát obrazu je 16:9 (2.40:1)

Audio  
Zvuk je ve standardním DVD formátu. Jazyk je mimo jiné v angličtině a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.

Na českém dabingu se podíleli: Petra Tišnovská - Sarah Snook, Martin Sobotka - Ethan Hawke, Jiří Ployhar - Noah Taylor (Robertson), Ladislav Cigánek - Rob Jenkins (Jones), Martin Kubačák - Jim Knobeloch (Dr. Belfort), Martina Kechnerová - Freya Stafford (Alice), Jiří Valšuba - Tyler Coppin (Dr. Heinlein), Pavel Vondrák, Adéla Kubačáková, Daniela Bartáková, Tereza Tišnovská, Josef Tišnovský a další.
Překlad: Helena Šváchová
Produkce: Evelyna Vrbová, Tomáš Vaverka
Zvuk: Lukáš Polifka
Dialogy: Pavlína Vojtová
Režie: Alice Hurychová
České znění v roce 2014 vyrobilo studio LS Productions

Bonuses  
Bonusové materiály tvoří:
- Film o filmu „Putování časem“ (pouze v angličtině s anglickými titulky)
- Nepovedené záběry a „přežblepty“ (pouze v angličtině s anglickými titulky)

Verdict
Snímek těžící z motivu cestování časem a z časových paradoxů je natočený podle povídky klasika sci-fi Roberta A. Heinleina. Nejde o žádnou akční podívanou, ale o velmi zručně natočenou, takřka komorní, záležitost, u které je dobré používat mozek (ale ne zase moc, abyste si nezkazili zážitek). Pointa filmu se odkrývá pozvolna, o to větší je pak efekt, kdy do sebe začínají různé střípky příběhu zapadat. Navíc je to ten film, který je dobré vidět víckrát. Za pozornost stojí i povedené herecké výkony.
80 %