Rating In the Heart of the Sea (Blu-ray)

Total rating: 2 Average rat.:  Last Post:16.4.2016
Logan | 16.4.2016 23:34 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Obalem je klasický modrý amaray bez vnitřního artworku.

Video  
Obraz je perfektní, vždy dokonale přehledný, se spoustou detailů. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1), rozlišení 1080p HD.

Audio  
Zvuk je dle očekávání velmi povedený. Jazyk je mimo jiné v angličtině Dolby Atmos 7.1 a češtině Dolby Digital 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Jan Maxián - Chris Hemsworth (Owen Chase), Petr Neskusil - Benjamin Walker (George Pollard), Filip Jančík - Cillian Murphy (Matthew Joy), Zdeněk Maryška - Brendan Gleeson (Tom Nickerson), Radek Kuchař - Ben Whishaw (Herman Melville), Robin Pařík - Tom Holland (Thomas Nickerson), Radana Herrmannová - Michelle Fairley (paní Nickersonová), Oldřich Hajlich - Frank Dillane (Henry Coffin), Rudolf Kubík, Tereza Chudobová, Ivo Novák, Tomáš Borůvka, Vojtěch Hájek, Roman Hajlich, Michal Holán, Radek Hoppe, Zdeněk Mahdal, Jaroslav Vlach, Bohuslav Kalva a další.
Překlad: Milan Stejskal
Zvuk: Michal Vašica
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Luděk Koutný
České znění vyrobila: Ve studiu Pro-Time Tvůrčí skupina Josefa Petráska v roce 2016

Bonuses  
Bonusové materiály jsou vskutku rozsáhlé a tematicky vyčerpávající. Bonusy jsou v angličtině podpořené českými titulky.
- Ron Howard: Kapitánův deník – dokument o natáčení filmu (cca 16 minut)
- Chase & Pollard: Bohatý muž a odvážný muž (cca 7 minut)
- Drsný život velrybáře (cca 9 minut)
- Velrybí příběh: Melvillův nevyřčený příběh (cca 9 minut)
- Řízení natáčení filmu V srdci moře (cca 10 minut)
- Blesk udeří dvakrát na stejné místo: Skutečné pokračování Bílé velryby (cca 29 minut)
- 16 vystřižených scén (cca 36 minut)
- 4 rozšířené scény (cca 7 minut)
- Ostrov Montage (cca 3 minuty)

Verdict
V roce 1850 vypráví letitý námořník spisovateli Hermanu Melvillovi tragický příběh lodi Essex, které se jako plavčík účastnil a který se později stál motivem k Melvilově nejúspěšnější knize Bílá velryba. Původní příběh je však komplexnější, než ten v knize a kromě příběhu pomsty kapitána vůči bílému kytovci zpracovává téma antipatie lodního kapitána se svým prvním důstojníkem a hlavně následné události po ztroskotání lodi.
Film režíroval zkušený Ron Howard. Děj se odvíjí ve dvou časových rovinách, které se průběžně prolínají. V té kratší jde o vyprávění příběhu Melvillovi, přičemž tu hlavní linii si zabírá život na velrybářské lodi, popisující samotný lov, setkání s nadměrnou velrybou i následný boj o přežití. Snímek je natočen na motivy skutečné události, ale některé momenty byli v rámci umělecké licence upraveny. Příběh je napínavý s řadou silných momentů. V několika momentech trochu zdlouhavý, což škodí tempu vyprávění. Digitální triky jsou na dobré úrovni, nicméně jsou občas až moc zjevné, protože jich je moc. Po řemeslné stránce nelze jinak filmu nic vytknout, přesto jde spíše o standardní podívanou.
70 %

   
vorez | 12.4.2016 12:29 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Klasická plastová krabička bez vnitřního artworku. Uvítal bych také potisk disku s motivem filmu

Video  
Po technické stránce nemám co vytknout. Velmi povedený obrazový přepis s velkým množstvím detailů. I v nočních scénách je použito menši množství filmového zrna.

Audio  
Originální zvuková stopa výborná. Dotváří prostorovost scén. Pokud máte lepší aparaturu (ideálně Dolby Atmos), tak si zážitek z filmu užijete naplno.

Bonuses  
Velké množství bonusových materiálů, které jsou otitulkované a dají Vám nahlédnout do přípravy všech aspektů filmu. Oceňuji i půlhodinový dokument o jiné ztroskotané lodi. Přesně takto si představuji bonusovou výbavu!

Verdict
Po technické stránce velmi povedený Blu-ray disk s velkým množstvím bonusových materiálů. Koupí určitě neprohloupíte!