Rating Get On Up (Blu-ray)

Total rating: 4 Average rat.:  Last Post:20.3.2016
fodopus | 20.3.2016 14:58 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Obyčejná plastová modrá krabička (amaray), vnitřní artwork a potisk disku stylyzovaný do podoby vinylové desky - celkově příjemné balení.

Video  
Video během celého filmu na televizoru s úhlopříčkou 120 cm vypadalo celkem dobře, takže celkem spokojenost.

Audio  
Audio sledováno s českým dabingem - celkem obstojně provedeným. Původní zvuková stopa je pochopitelně lepší.

Bonuses  
Bonusů je celkem hodně - 80 minut času a s českými titulky. Texty písní většinou překládány nejsou ani během filmu. Vystřižené scény někdy dokreslují sestříhanou dějovou linku.

Verdict
Fenomén Jamese Browna je filmem podán celkem dobře a zajímavě. Děj není podáván časově příliš lineárně, ale film se tvůrcům i představitelům celkem povedl.

   
Logan | 31.3.2015 17:25 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Obal je obyčejný modrý amaray s v ne moc viditelným vnitřním artworkem. Povrch disku je nápaditě stylizován do LP desky

Video  
Obraz je takřka křišťálově ostrý a čistý, vždy perfektně přehledný. Formát obrazu je 16:9 (1,85:1) – rozlišení 1080p HD

Audio  
Zvuk je, jak jinak u hudebního filmu, vynikají. Jazyk je mimo jiné v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1 a češtině DTS 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky. Český dabing je u tohoto filmu samozřejmě o ničem. Koukat na dabovaného Browna, který měl opravdu specifickou dikci, rovná se, připravit se o velkou část hereckého výkonu Chadwicka Bosemana.
Na českém dabingu se podíleli: Radek Hoppe - Chadwick Boseman (James Brown), Radek Kuchař - Nelsan Ellis (Bobby Byrd), Bohdan Tůma - Craig Robinson (Maceo Parker), Zdeněk Maryška, Irena Hrubá, Tomáš Juřička, Bohuslav Kalva, Regina Řandová, Radana Herrmannová, Pavel Vondra, Vojtěch Hájek, Terezie Taberyová, Miroslava Součková, Antonín Navrátil, Jakub Saic, Zdeněk Mahdal, Daniela Bartáková, Jakub Nemčok, Zuzana Schulzová, Zbyšek Horák, Libor Terš, Ivana Měřičková, Tadeáš Brožek, Anna Nemčoková, Miroslav Mahdal a další.
Překlad: Iveta Kristek-Pavlovičová
Zvuk: David Pavlíček
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy a režie: Zdeněk Gawlik
Vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2015

Bonuses  
Bonusové materiály jsou v angličtině s českými titulky. Jde hlavně o různé reportáže a filmy o filmu.
- Vynechané, prodloužené a alternativní scény
- Prodloužená pěvecká čísla
- Nezkrácená pěvecká čísla
- Dlouhá cesta na plátna kin
- Chadwick Boseman: Seznamte se s panem Brownem
- Lidé kolem filmu Get On Up
- Na pódiu s největším dříčem
- Zakladatel funku
- Speciální lekce Tatea Taylora
- Komentář režiséra Tatea Taylora (pouze v angličtině)

Verdict
Jak název napovídá, jde o životopisný snímek praotce funku, soulu a já nevím čeho všeho. Děj je vyprávěn nelineárně, tedy na přeskáčku, což skutečně činí. Tedy skáče mezi časovými obdobími tam a zpátky. Divák se samozřejmě dozví řadu informací z Brownova života, ale hlavně si užije prvotřídní hudební výstupy a hudbu. Velkou pochvalu zaslouží představitel titulní role Chadwick Boseman, který se dokonale naučil Brownovu tvorbu včetně pohybů, mimiky i řeči a svým výkonem snímek táhne kupředu. Film je řemeslně dobře zvládnutý a většinou nenudí. Bohužel jsem měl problém pustit si ho pod kůži a to kvůli postavě samotného Browna. Chápu, že takový ve skutečnosti byl, ale koukat přes dvě hodiny na arogantního, nevyzpytatelného, občas vyšinutého a excentrického hudebního génia jsem si užil spíše u Amadea. Taková ta černošská otázka a „zlý bílý muž“, která se filmem vine v podtextu, mě prostě nebere. Jinak Brownovým fanouškům můžu film vřele doporučit, protože jeho hudby si užijí vskutku dostatek.
60 %

   
vorez | 31.3.2015 16:07 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Proti balení nic nemám. Je jednoduché a obsahuje vnitřní artwork. Potisk disku je stylový!

Video  
Kvalitní obrazový přepis po všech stránkách. Ostrý obraz a věrné podání barev. Na životopisný snímek opravdu skvěle odvedená práce.

Audio  
Originální zvuková stopa vynikne zejména při reprodukci skladeb s repertoáru Jamese Browna, jinak se ve filmu pouze mluví a dialogy jsou čisté bez chyby.

Bonuses  
Máme zde několik vymazaných scén, hudebních čísel, ale i dokumentů z natáčení a trochu nahlédneme pod pokličku soukromí Jamese Browna. Přes 80 min. bonusů je u tohoto druhu filmu příjemným překvapením!

Verdict
Pěkná krabička s artworkem, která v sobě ukrývá film ve výborné technické kvalitě a nabízí i hodně bonusů! Takto by to mělo vypadat vždycky!

   
Indian1 | 22.3.2015 12:13 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Grafická stránka u tohoto blu - ray discu je opravdu zdařilá. Nechybí vnitřní art work a disc ve tvaru vinylu je dokonalý.

Video  
Obrazová stopa u tohoto blu - ray discu je bez chyby. Obraz je velmi ostrý a barevný, i když je v poměru 1,85:1 !

Audio  
Zvuková stopa u tohoto blu - ray discu je, stejně jako u obrazu, bez chyby a to jsem poslouchal pouze českou stopu! Doporučuji zapojit aparaturu!!!

Bonuses  
Bonusovou stopu u tohoto blu - ray discu nemohu hodnotit, protože jsem jí neviděl, ale věřím, že bude splnovat všechny kritéria.

Verdict
Hudební filmy tohoto žánru mám rád a je škoda, že jich na blu ray nevychází více. Například "Ray" mě na blu ray chybí.
Tento film je opravdu povedený!!!