Rating Stretch (Blu-ray)

Total rating: 3 Average rat.:  Last Post:24.6.2015
Rankin Fitch | 24.6.2015 08:06 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Běžná plastová škatulka, ovšem s tím rozdílem, že oproti kokurenční firmě obsahuje i pěkný vnitřní artwork. Takže 2 hvězdy přidam. Jednu za snahu a jednu za ten obrázek.

Video  
Novinka tohoto typu vyžaduje obraz jako víno a ten tu víceméně najdeme. Pěkný a ostrý obraz, jak divák od BD očekává.

Audio  
Původní zvuková stopa luxusní, ruchů je tu víc než dost na to, aby to sousedům otrávilo dvě hodiny života. :-)

Bonuses  
Lehce trend novinek poslední doby, výmluvy na nezávislá studia (i když distribuce je Universal?), ale nevidím do toho, tak radši nebudu hodnotit. Prostě žádné nejsou.

Verdict
Ujetej a svym pojetím zábavnej akční film. Neni to úplně pro každýho, ale ve sbírce to určitě nezapadne do propadliště.

   
Logan | 21.5.2015 22:03 | reviewed in the magazine Film-Arena.cz

Packing  
Obalem je obyčejný modrý amaray s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je kvalitní, možná by mohl být o malinko ostřejší. Většina filmu se odehrává v noci, a přesto je dobře přehledný. Formát obrazu je 16:9 (2,40:1) – rozlišení 1080p HD

Audio  
Zvuk je povedený, obsahuje i dost scén, kdy si ho lze na plno vychutnat. Jazyk je mimo jiné v angličtině DTS-HD Master Audio 5.1 a češtině DTS 5.1. Film je podpořen mimo jiné českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Filip Jančík - Patrick Wilson ('Bourák'), Libor Bouček - Chris Pine (Roger Karos), Jolana Smyčková - Jessica Alba (Charlie), Ladislav Cigánek - Ed Helms (Karl), Ludvík Král - James Badge Dale (Laurent), Jana Zenáhlíková - Brooklyn Decker (Candace), Jiří Ployhar, Vojtěch Hájek, Zdeněk Podhůrský - Ray Liotta (Ray Liotta), Zdeněk Mahdal - David Hasselhoff (David Hasselhoff), Klára Sochorová, Antonín Navrátil, Zbyšek Horák, Otto Rošetzký, Petra Tišnovská, Jiří Fidler a další.
Překlad: Iveta Kristek Pavlovičová
Zvuk: Jiří Götz
Produkce: Miroslav Vitvar
Vedoucí výrobního štábu: Zdeněk Mahdal
Dialogy: Ivan Kotmel
Režie: Jiří Balcárek
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Pro-Time v roce 2015

Bonuses  
Na disku nejsou žádné bonusy.

Verdict
Jeden den a noc ze života neúspěšného losangeleského herce, který se živí jako řidič limuzíny. Kvůli dluhu u mexické mafie musí do půlnoci sehnat šest táců, jinak bude mít zlomené to, co zlomené mít nechce. Naštěstí mu osud do káry přihraje podivínského milionáře, který mu příslušný obnos, za splnění určitých podmínek, slíbí. Americké akční drama s několika vtipnými momenty režíroval Joe Carnahan (např. Sejmi eso, Mezi vlky, A - Team).
Sice jsem měl prvních cca 20 minut problém naladit se na způsob a tempo vyprávění, ale pak se to zlomilo, a film jsem si až do konce užil. Původně jsem čekal více komedii a překvapila mě temnější, chvílemi až bezvýchodná atmosféra, která se mi velmi líbila. Chvílemi se docela podobala dánskému Dealerovi. Zajímavá stylizace je podpořena i dobře sednoucím soundtrackem. Situace a scény se rychle střídají, pořád se něco děje, takže nuda nehrozí. Přece jen by však řada momentů potřebovala více dotáhnout či vypointovat (hlavně závěrečná akční scéna) a některé vedlejší postavy více prokreslit. Snímek je zabydlen podivíny a excentriky, přičemž Patrick Wilson v titulní roli se mezi nimi nikterak neztrácí a nenechává na pochybách, kdo celý film táhne. Navíc je to sympaťák a divák nemá problém mu fandit. Z dalších herců lze zmínit Chrise Pinea, který hraje výraznou roli nevyzpytatelného boháče. Jen mi v tom plnovousu a stylem hraní často připomínal Brada Pitta v Klubu rváčů či Kalifornii. Ale co, alespoň vykřesal zajímavou, fungující figuru. Možná je to tím, že jsem čekal něco jiného, ale sedlo mi to a dobře jsem se pobavil.
70 %

   
The user of the e-shop krtkuvsen | 16.5.2015 12:29

Packing  
Balení klasika, bez připomínek. Balení od Film arény také bez výhrad.................................

Video  
Video na vysoké úrovni..............................................................................

Audio  
Audio na vysoké úrovni..............................................................................

Bonuses  
Klasika, rozhovory, záběry z natáčení, nepovedené scény.............................................

Verdict
Tento film stojí zato, mít jej ve filmotéce...........................................................