Rating A Perfect Day (DVD)

Total rating: 3 Average rat.:  Last Post:3.5.2016
Logan | 3.5.2016 21:24

Packing  
Obyčejná plastová krabička s vnitřním artworkem.

Video  
Obraz je v rámci DVD formátu v pořádku. Formát obrazu je 16:9 (2,35:1)

Audio  
Zvuk je ve standardní DVD kvalitě. Jazyk je mimo jiné v angličtině Dolby Digital 5.1 a češtině Dolby Digital 2.0. Film je podpořen českými titulky.
Na českém dabingu se podíleli: Igor Bareš, Dana Černá, Zdeněk Mahdal, Antonie Talacková, Ivo Novák, Adam Němec, Vojtěch Hájek, Jakub Saic, Zbyšek Pantůček, Tomáš Juřička, Bohdan Tůma, Petra Jindrová, Vladimír Kudla a další.
Překlad: Tereza Benhartová
Dialogy Pavlína Dytrtová
Zvuk: Antonín Němec
Režie: Jiří Brouzdal
České znění vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska

Bonuses  
Jedinými bonusy jsou trailer, fotogalerie a plakát.

Verdict
V 90. letech, na Balkáně probíhala krutá občanská válka. Mezi tím se kdesi v horách pohybuje mezinárodní skupinka členů humanitární organizace Aid Across Borders pod vedením zkušeného rutinéra Mambrúa. Zbraně nemají, jejich cílem je pomáhat obyčejným lidem. Nyní mají na krku zapeklitou věc. V oblasti, kterou mají přidělenou, někdo hodil mrtvolu do jediné přístupné studny. Jak se však ukáže, není nic těžšího než sehnat provaz, kterým by bylo možno nebožtíka vytáhnout. Tak začíná jejich 24 hodinová odysea po „jugoslávských“ horách. Při shánění lana narážejí na směs pověrčivosti, nepřátelství, ale i neschopnosti a nekompetentnosti. Naštěstí je většinou neopouští smysl pro humor, který jim pomáhá čelit okolní bezvýchodnosti, ale je jim oporou i při setkání s tou pravou podstatou války a jejími krutostmi.
Španělské válečné drama s motivy černé komedie režíroval Fernado León de Aranoa podle knižní předlohy Paula Fariase. Film je žánrově nevyhraněný. Zpracovává vážné téma, ale umí i rozesmát, což tíživou atmosféru projasní a děj odlehčí, aby zas vzápětí přitáhl otěže a svou syrovostí zamrazil. Jiné momenty jsou jak z absurdního dramatu a příští scéna nečekaně dojme. Stále jako na emocionální houpačce, ale nejde o žádné veletoče, spíš o mírné houpání, takže snímek stále vyznívá přirozeně a realisticky. K tomuto typu snímku je překvapivě zvolen písničkový soundtrack poskládaný převážně z rockových písniček. Nicméně k dění na plátně sedí dokonale. V rámci realističnosti se také ve filmu mluví různými jazyky od španělštiny, přes místní „snad chorvatštinu či srbštinu“ po úřední angličtinu.
Velmi důležité je, že všechny hlavní postavy našly své ideální herecké představitele, ať už jde o charismatického Benicio Del Toro, vynikajícího Tima Robbinse či uvěřitelnou Olgu Kurylenko.
Snímek sice nemá nijak rychlé tempo, ale je dostatečně zajímavý, aby většinou udržel divákovu pozornost, nicméně přece jen by mu neuškodilo tak o 10 minut prostříhat. Pozitiva však jednoznačně převažují. Sympatické postavy, černý humor a nečekaně silné scény za podívání stojí.
70 %

   
The user of the e-shop Zdeňka S. | 27.4.2016 14:34

Packing  
- no comment -

Video  
- no comment -

Audio  
- no comment -

Bonuses  
- no comment -

Verdict
Super film!

   
The user of the e-shop eva.dolezalova | 27.4.2016 11:54

Packing  
skvěle zabalené, několik vrstev bublinkové folie, bezpečně nerozbitné:-).spokojenost se zabalením maximální!

Video  
skvělý ostrý obraz, barevně vyladěný, stabilní bez rozmazaných momentů. video obraz dobrý, bez připomínek

Audio  
stejné jako video, dobrý zvuk bez zesilujících se nebo ztišujících se momentů, celou dobu stabilní vyvážená hlasitost. bez připomínek

Bonuses  
- no comment -

Verdict
celkově film hodnotím jako poměrně nudný, což mě zklamalo. od zajímavého hereckého obsazení v podobě benicia del tora jsem čekala víc. film v podstatě nemá moc zápletku, sex appeal ani pořádné vyústění. takže za mě palec dolů